WAT KOMT ER ALLEMAAL BIJ KIJKEN?

Veel. Dat is het eenvoudige antwoord. Nog meer wanneer je, zoals wij op reis gaat met een 12 jarige. Want ga je backpacken als student, voor een langere periode vrijwilligerswerk doen of op pad met kleine kinderen, dan is er ook veel te doen, maar is er ook veel naslagwerk te vinden.

Wij hadden hebben / hadden in dit proces een aantal specifieke zaken op te lossen en op deze pagina willen we dat zo uitgebreid mogelijk delen zodat dit niet in de weg staat wanneer je ook een pad als dit wil bewandelen.

Wat doe je met je bedrijf?

Als zelfstandig ondernemer is een jaar weggaan niet eenvoudig. Je bedrijf bestaat bij de gratie van je aanwezigheid en een jaar weg is dus ook een jaar geen inkomen.

Wat doe je met je huis?

Een eigen huis is heerlijk, maar je kan het moeilijk een jaar leeg laten staan. De maandelijkse kosten van je hypotheek geef je liever op reis uit.

Wat doe je met de leerplicht van je kind?

Vanaf het 5e levensjaar heb je leerplicht. Veelal kiezen wereldreizigers er dan ook voor om daarvoor de reis te plannen. Maar in ons geval is het niet het geval. Mag je zomaar weg? (Nee) En hoe regel je dit?

Wat doe je met je huisdier?

We hebben een kat, echt een deel van ons gezin. Die laat je niet zomaar aan zijn lot over. Hoe gaan we dat oplossen?

De rest

Verzekeringen, je spullen, alle financiële rompslomp, je reisschema, tickets. Er is heel veel te regelen. En hoewel sommige mensen dit heel goed kunnen, zijn plannen en organiseren niet onze beste skills. Wat moet je allemaal doen en hoe sla je jezelf er doorheen.

Het is veel, ingewikkeld en niet erg inspirerend, maar wel nodig. Voor ons heeft het tot nu toe goed gewerkt om in de gaten te houden waarvoor je het doet. Dat is wel leuk en inspirerend. Dus beetje regelen, beetje fantaseren en zo stapje voor stapje verder. We hadden anderhalf jaar gepland, maar daarvan is nu en half jaar over. Voor ons werkt die druk goed, maar ben je daar net goed in, begin dan eerder:)

damngoodfooter