WE GAAN!

Het was altijd al een droom, een grote reis maken, maar er was altijd wel een reden om niet te gaan. Geen geld, een kind op school, net begonnen met ons bedrijf, dus de droom bleef wat het was, een droom. Tot december 2017, toen de jaarlijkse vraag “Zullen we gaan?” opeens een JA als antwoord had. Er waren meer redenen wel te gaan dan om het niet te doen en de timing was ook goed. Onze zoon zou in 2019 klaar zijn met de lagere school, wat een perfect moment zou zijn om deze stap te nemen. En met ruim anderhalf jaar tijd voor de boeg was er genoeg tijd om alles voor te bereiden.

Fast forward naar maart 2019. Anderhalf jaar is zo voorbij…

WIE ZIJN WE?

Elsa, Senne en Jasper, uit Utrecht. Sinds 2012 runnen we de Damn Good Soap Company, waar we verzorgingsproducten voor mannen maken en verkopen. Als gezin doen we veel samen en gaan we graag op pad. Of het nu gaat om een middagje naar de bioscoop, een dagje klimmen in een klimbos in de buurt of een vakantie naar een bijzondere plek het is altijd echt een familie uitje. Dit wordt in ieder geval het grootste familie uitje tot nu toe.

Hoewel we al jaren op reis willen geeft het reizen met een kind van 12 er natuurlijk een extra lading aan. Dit is voor hem ook een heel bewuste ervaring. We willen aan hem laten zien dat je je eigen wereld kan maken, dat de rijkdom die we in Nederland zijn gewend zijn niet vanzelfsprekend is. We willen bijdragen en helpen maar ook plezier hebben en avonturen beleven. Zo heeft deze reis voor ieder van ons een bepaalde waarde en kijken we er elk op onze eigen manier naar uit en ook tegenop.

WAT GAAN WE DOEN?

We gaan naar Azië, dat is in ieder geval zeker, daar beginnen we. Verder is een reis van een jaar niet te plannen, tenminste niet door ons. We weten het eenvoudig gezegd niet en laten het ook het liefst ter plekke ontvouwen. We gaan vrijwilligerswerk doen, helpen. We gaan bijzondere plekken zien, dingen meemaken. Maar onze zoon moet ook gewoon naar school, dit doen we onderweg via de Wereldschool. We gaan niet op reis met een grote zak geld, dus we moeten ook zorgen dat we inkomen regelen. Kortom, het meeste staat nog open en op een of andere manier is dat het fijnste voor ons. Wat er wereklijk gaat gebeuren? Volg ons hier en kom er achter.

damngoodfooter