Er was sinds het begin altijd wel een beeld van wat we wilden gaan doen: Azië in. Mooie dingen zien, mensen ontmoeten, avonturen beleven, maar ook helpen, bijdragen, vrijwilligerswerk doen en werken, want we gaan niet met een zak geld op pad. Dat beeld was ons richtpunt, dat hielp ons door de standaard regeldingen heen. Eenmaal op pad zouden we de reis zich laten ontvouwen en kijken wat ons naar dit beeld gaat brengen. Maar nu, zo drie maanden voor vertrek moeten we toch wat concreter gaan worden. Azië is groot, waar gaan we beginnen? Projecten doen is super, wat wat precies. Mooie dingen genoeg, maar welke dan? Kortom, nu gaan we het leuk maken!

Via sites als WWOOF en Workaway zijn heel veel plekken te vinden waar je op reis wat kan doen. WWOOF staat voor Working Worldwide On Organic Farms waar het zoals de naam zegt veelal gaat om helpen op een plek in de natuur. Workaway is breder, daar zijn ook plekken te vinden waar je bij een hostel kan werken bv. Veel om doorheen te bladeren maar zeker ook erg inspirerend. En om iets zich te laten ontvouwen is een eerste stap wel nodig en na veel wikken en wegen is die gezet: Maleisië.

Maleisië ligt redelijk centraal en als uitvalsbasis van AirAsia, de Aziatische budget vliegmaatschappij, is alles goed bereikbaar. En er zijn hele mooie projecten te vinden en ons oog is gevallen op een combinatie tussen hostel en school waar duurzaamheid en het belang van het regenwoud wordt uitgedragen naar zowel de gasten van het hostel als de kinderen op deze school. We moeten nog even wachten of we terecht kunnen, maar deze eerste keuze geeft meteen al veel rust en nog meer zin.